Mindannyian tapasztalhattuk, hogy a 2020-as év nagy csapást mért a vállalatokra. A kialakult járványhelyben sok esetben nem a megszokott munkakörnyezetben kellett megoldani a vállalatoknak a működésüket. A váratlan helyzet nehezítette az értékesítési célcsoporttal való kapcsolattartást és még számtalan akadályt kellett ezen időszakban megoldani.

Azonban a hirtelen változásoknak voltak pozitív lecsapódásai, ilyen volt például a digitális és online csatornákon való kommunikáció felértékelődése.

Korábban már írtunk egy blogbejegyzést arról, hogy milyen hatással volt az e-mail marketingre ez az időszak és nem csak a mi tapasztalatunk alapján, hanem a Hubspot riportja is megerősíti, miszerint átlagosan 27%-kal több e-mailt küldtek a cégek a Covid–19 kezdete óta. Miért fontos ez?

Mert további becslések szerint 2022-re a globális forgalom 82%-a streaming videókból, letöltésekből, és online alapú értékesítésből fog származni.

Ezáltal egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni az online kommunikációra, hisz a nemzetközi és a hazai trendek, valamint a vásárlói igények is ebbe az irányba haladnak.

Amennyiben készítesz videó üzeneteket vagy Tv reklámokat, pontosan tudod mekkora erőfeszítéseket kell tenni a videók létrehozásához és a tartalomgyártáshoz.

Videómarketingnél az olyan platformok, mint a Facebook, a TikTok és az Instagram stb, már most számtalan tartalommal és reklámmal látják el a felhasználókat, sok esetben sablon üzeneteket vagy személytelen üzenetekkel próbálnak célba érni – és egy bizonyos pont után már nem tudnak további forgalmat generálni. A felhasználók is egyre képzettebbek, sok esetben automatikusan kattintanak tovább a videó és a benne lévő ajánlat megtekintése nélkül.

Mi a teendő, mi lehet a megoldás?

A legjobb módszer az erőfeszítéseink eredményességének maximalizálására, hogy a közölni kívánt tartalmat keresztpromócióval alkalmazod. Nincs új a nap alatt, használni kell a portfólió szemléletmódot. Azaz több digitális platform együttes használata lesz a megoldása kulcsa, és itt jön a képbe az e-DM kiküldés használta is.

Tudtad, hogy van arra lehetőség, hogy az e-DM üzenetedbe elhelyezzünk videós tartalom elérést?

Tudtad, hogy az e-DM használatakor személyes, azaz perszonalizált megszólítást tudunk alkalmazni?

Sokkal közvetlenebb benyomást tudsz kelteni az emberekben, hisz szívesebben nézünk meg olyan ajánlatot, ami személyesen nekünk szól és már a köszönésnél a közvetlenül a nevünkön szólítanak.

Az e-DM kreatív felépítésben el tudjuk helyezni a videós tartalom elérést vagy Tv-s spotot, ami további interakciót tudott a célközönségből kiváltani.

Gondolj bele, hogy az e-mail megérkezése után, el tudják olvasni az ajánlatod, viszont látni fogja a kreatívon a videó megnézési lehetőségét is, így egy másik érzékszervet is be tudsz vonni az értékesítésbe, azaz meg tudja hallgatni az ajánlataid és magasabb tudati szintre tudod emelni az ajánlatod és a branded, aminek az eredménye várathatóan a magasabb konverzióban lesz mérhető.

A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően számos kreatív, és egyedi ötletet meg tudunk már valósítani.

Próbáld ki és tesztelted le a videómarketing és az e-DM kiküldés együttes hatását.

Személyre szabott ajánlatért és közös ötleteléssel kapcsolatban keresd a kapcsolattartód!

VEDD FEL A KAPCSOLATOT VELÜNK!